Dorohoi News Logo

Spitalul Municipal Dorohoi a fost acreditat de CNAS cu calificativ maxim

Spitalul Municipal Dorohoi_01

În perioada 1-4 octombrie, Spitalul Municipal Dorohoi a fost vizitat de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor(CNAS) în vederea acreditării unităţii sanitare. În urma vizitei și a raportului întocmit de comisie pe toate compertimentele spitalului, cu ocazia ședinței de închidere, Spitalul Municipal Dorohoi a primit acreditarea din partea Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor(CNAS) fără plan de conformare.

Unitatea sanitară a primit acreditarea fără plan de conformare ceea ce însemnă că nu este obligată să remedieze anumiți indicatori, iar standardele de tratament ale pacienților corespund cerinţelor Ministerului Sănătăţii.

Spitalul Municipal Dorohoi a obținut calificativul maxim astfel că din 2189 de indicatori care s-au verificat în această perioadă, 24 nu au corespuns standardelor, ceea ce inseamna un procent de 97% în condiţiile în care pentru a obţine acreditarea trebuiau respectaţi 85% din indicatori. Cu acest procent obţinut, de 97% din indicatori respectati, Spitalul Municipal Dorohoi este primul spital care obţine această acreditare în judeţul Botoşani și este în primele 50 de spitale din România ca şi calitate a actului medical.

„Este un succes al nostru, al tuturor şi vreau să mulţumesc întregii echipe care a coordonat procesul de acreditare, colegilor doctori, colegilor asistenţi şi personalului auxuliar care şi în această perioadă s-au mobilizat exemplar. Am beneficiat de vizita unei comisii extrem de profesioniste care s-a preocupat în afară de vizita propriu-zisă şi de indicaţii care să ne ajute în desfăşurarea activităţii ulterioare. Sper că în perioada următoare Spitalul Dorohoi să beneficieze, aşa cum a beneficiat şi în anii precedenţi, de fonduri pentru că mai sunt multe lucruri de făcut. Aici vreau să menționez Ambulatorul Spitalului care nu arată așa cum ar trebui să arate un Ambulator al unui spital modern și blocul Materno-Infantil. Cred că aceste lucruri pot fi realizate în colaborare cu administrația locală și în colaborare cu administrația centrală. Le mulțumesc încă o dată tuturor și le urez succes în continuare.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web