Dorohoi News Logo

Ce trebuie să mănânci ca să eviti gripa

friptura

A venit toamna şi, odată cu ea, începe sezonul răcelilor şi al gripei. Pentru a ne feri de aceste boli, avem la îndemână fie vaccinarea antigripală, fie, aşa cum susţin specialiştii, o dietă menită să ne crească imunitatea.

Persoanele al căror organism se confruntă cu o deficienţă de zinc sunt vulnerabile în faţa bacteriilor şi virusurilor. Zincul este un mineral ce ajută la dezvoltarea celulelor albe din sânge, celule ce distrug toate bacteriile şi virusurile ce ne atacă organismul. Prin urmare, fie luaţi suplimente de zinc, fie consumaţi carne.

Fripturi care ne feresc de boli
„Carnea de vită are proprietatea de a asigura organismului un procent important de zinc. O singură friptură aduce 30% din necesarul zilnic. De asemenea, cerealele integrale, iaurtul, laptele şi carnea de porc şi pui sunt şi ele bogate în zinc”, susţine dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Chefirul, sănătate din interior
Un aliment ce menţine sănătatea tractului digestiv este chefirul. Acesta aduce în organism bacterii bune ce ne cresc imunitatea şi ce pot fi distruse de infecţii sau de un tratament cu antibiotice. Acest lapte fermentat – chefir – este bogat în bacterii bune ce repopulează intestinul şi ne sporesc imunitatea.

Ciupercile menţin sănătatea sângelui
Studiile arată că ciupercile sporesc producţia globulelor albe din sânge, globule ce luptă cu infecţiile. În plus, cine consumă frecvent ciuperci va avea un organism mai rezistent în faţa bolilor.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web