Dorohoi News Logo

Spitalul Dorohoi ar putea achiziţiona un Computer Tomograf cu ajutorul neochirurgului Leon Dănăilă

Spitalul Municipal Dorohoi

Spitalul Municipal Dorohoi s-a bucurat la sfârşitul săptamânii trecute de vizita a doi mari neochirurgi şi anume prof. dr. Leon Dănăilă şi prof. dr. Florin Ştefănescu.

Aceşti doi neochirurgi de renume, fiind în zonă, şi-au dorit şi au vizitat Spitalul Dorohoi, în cursul zilei de vineri, 19 octombrie.

„Am fost onorat de vizita prof. dr. Leon Dănăilă, o somitate mondială a neurochirugiei, o persoană excepțională și o bibliotecă ambulantă dacă pot spune așa, care a venit însoţit de un alt mare neochirurg, prof. dr. Florin Ştefănescu. După ce a vizitat Secţia de Chirurgie şi Internele au fost încântaţi şi fara nicio exagerare, au spus că pentru spitalele de gradul nostru este cel mai frumos pe care l-a văzut.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Cu ocazia aceste vizite, conducerea Spitalului Municipal a cerut ajutorul în vederea achiziţionării, chiar şi în regim de chirie, a unui Computer Tomograf(CT). Acest lucru se doreşte deoarece s-a ajuns la un număr de 3-5 persoane pe zi care merg la Botoşani sau Suceava pentru un CT. Ţinând cont că ambii radiologi de la Spitalul Municipal Dorohoi au competenţă în CT, ar însemna foarte mult ca Dorohoiul să beneficieze de un CT.

„În discuțiile pe care le-am purtat cu aceştia i-am rugat, ținând cont de influența dumnealor în acest mediu, să ne ajute ca spitalul să poată primi un Computer Tomograf(CT). Dacă nu se poate achiziţiona un asemenea aparat ar fi foarte bun şi procurarea acestuia în regim de chirie, pentru că din ce în ce mai multe persoane au nevoie de CT. Prof. dr. Leon Dănăilă şi prof. dr. Florin Ştefănescu ne-au prmis că vor purta discuţii cu persoane care au CT-uri î ţară şi vor veni să discute cu administraţia locală, cu domnul primar şi cu conducerea spitalului în vederea achiziţionării unui asfel de aparat.”, a spus în exclusivitate pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieş. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web