Dorohoi News Logo

Fructele si legumele care te fac mai vesel se cunosc după culoare

legume

Vremea mohorâtă și temperaturile tot mai scăzute cresc riscul de a cădea într-o depresie în această perioadă. Studiile arată că ni se recomandă consumul unor legume și fructe de o anumită culoare pentru a putea trece peste perioadele grele mai ușor.

Cartofii dulci, caisele uscate, morcovii şi portocalele, dovleacul copt sunt benefice organismului în acest anotimp, fiind bogate în magneziu şi reprezentând un adevărat relaxant muscular.

Migdalele sunt, de asemenea, recomandate, datorită conţinutului lor bogat de vitamine B şi E, care întăresc sistemul imunitar. Legumele şi fructele de culoare verde compensează deficitul de magneziu, calmează migrenele şi scad oboseala.

Spanacul este cel mai bun antidepresiv, iar un efect similar are şi broccoli, varza şi kiwi. Ele sunt ca un fel de "centrală electrică" pentru vitaminele care ajută la refacerea organismului după situaţii de stres.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web