Dorohoi News Logo

Vezi la ce riscuri te expui dacă îți usuci rufele în casă

rufe la uscat

Un nou studiu arată că obiceiul de a usca rufele în casă implică riscuri suplimentare în cazul celor predispuși la probleme respiratorii și alergii.

Un studiu efectuat de cercetători de la Mackintosh School of Architecture a arătat în foarte multe locuințe nivelul de umiditate este crescut, principala cauză fiind rufele puse la uscat în interior. 87% dintre proprietarii participanți la studiu au recunoscut că își usucă rufele în acasă în anotimpul rece, potrivit bbc.co.uk.
Cercetătorii atrag însă atenția că acest obicei ne poate îmbolnăvi serios, cu atât mai mult dacă obișnuim să ne uscăm rufele chiar în camera în care dormim sau ne desfășurăm activitatea zilnică.

„Am găsit uscătoare pline cu rufe chiar în dormitor, acolo unde oamenii stau întreaga zi. Chiar și o mână de rufe poate înseamnă doi litri de apă evaporată. Umiditatea crescută duce la formarea mucegaiului, care provocă boli pulmonare, mai ales în cazul celor cu imunitatea slăbită”, atrage atenția cercetătorul Rosalie Menon, care recomandă amenajarea unor spații speciale pentru uscarea rufelor.

Alte boli care se pot agrava în condiții de umiditate crescută sunt astmul bronșic, alergia la polen precum și alte tipuri de alergii. Sursa: evz.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web