Dorohoi News Logo

Stilul de viață modern naște o nouă boală

alergi

Poluarea și expunerea tot mai mare la alergeni face ca tot mai multe persoane să sufere de alergii. Medicii preconizează că în viitorul apropiat, unul din trei copii va fi alergic.

Urticaria cronică (pete roșiatice pe piele însoțite de mâncărimi) este una dintre cele mai întâlnite forme de alergii. Stilul de viață al unui bolnav se schimbă complet și implică o atenție sporită la dietă, restricții în ceea ce privește viața socială și tratamente de lungă durată.

Societatea Română de Alergologie vine în sprijinul pacienților și demarează proiectul „Sănătatea înseamnă libertate”, o campanie care se va desfășura în perioada 1.11.2012 -20.12.1021 in Capitală. Începând de astăzi, bucureștenii și nu numai pot beneficia de consultații de specialitate gratuite și de testări la prețuri reduse în Clinica Telemedica, din Str. Ion Călin nr.13, doar în baza unei programări telefonice. Momentan, acesta aste un program-pilot, urmând ca anul viitor consultațiile să se extindă la nivel național.http://www.evz.ro/detalii/stiri/CARE-SUNT-CELE-SITUAII-critice-n-care-trebuie-s-dai-medicamente-copilului-1006936.html

CARE SUNT CELE 3 SITUAȚII MEDICALE critice în care trebuie să interveniți rapid pentru a vă salva copilul. “La ora actuală, tot mai multe persoane suferă de afecțiuni alergice, iar acestea sunt cu o severitate mai mare sau asistăm la o complexitate și asocieri de afecțiuni alergice multiple.

Stilul modern de viață (timp mult petrecut în interior, expunerea la alergeni multipli, contactul redus cu microorganisme nepatogene, poluarea) a determinat creșterea alarmantă a frecvenței bolilor alergice, astfel încât se preconizează ca unul din trei copii sa fie alergic în viitorul apropiat”, a declarat Prof. Dr. Diana Deleanu, președintele Societății Române de Alergologie. Sursa: evz.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web