Dorohoi News Logo

Focar de rujeolă într-o comunitate de romi dintr-o comună suceveană după refuzul vaccinării

alerta-de-rujeola-in-suceava

Un focar de rujeolă se înregistrează în localitatea suceveană Berchişeşti, într-o comunitate de romi, unde, în ultima săptămână, s-au înregistrat şapte cazuri de rujeolă ca urmare a refuzului părinţilor de a-şi vaccina copiii.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în ultima săptămână au fost internaţi şapte copii cu rujeolă ce provin din comunitatea de romi din localitatea Berchişeşti.

"Deoarece un număr mare de copii din această comunitate sunt nevaccinaţi din cauza refuzului părinţilor, DSP Suceava, împreună cu medicul de familie din comună, derulează o micro-campanie de vaccinare anti-rujeolică din această comunitate"
, precizează sursa citată.

Totodată, alţi patru copii din comunitatea de romi din localitatea Baia au fost internaţi în spital tot cu rujeolă. Copiii respectivi nu sunt vaccinaţi anti-rujeolic şi provin din familii care îşi schimbă frecvent domiciliul, mai arată DSP Suceava.

În judeţul Suceava s-au înregistrat, de la începutul anului, 715 cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă. Sursa: realitatea.net

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web