Dorohoi News Logo

Hidratarea pielii

Hidratarea pielii

Modul in care reusim sa ne pastram sanatatea si o data cu ea tineretea este si modul in care avem grija de corp si de felul in care arata. Unul din cele mai importante aspecte in ingrijirea corpului este modul in care pastram tineretea pielii. Astfel ca hidratarea pielii are un rol important in tratamentele cosmetice, lipsa apei din tesuturi fiind sinonima cu imbatrinirea.
   Modul in care se poate face acest lucru sunt diverse: pulverizarea cu sucuri de fructe, infuzii sau decocturi de plante medicinale sau pulverizarile cu ape minerale.
Mastile cosmetice isi aduc si ele aportul de apa mai ales atunci cand este utilizata pulpa de fructe sau legume proaspete mojarate cu galbenus de ou, smantana proaspata sau amidon.
   Efecte benefice il au si tratamentul hidratant al mersului prin ploaie sau ninsoare, fara machiaj astfel incit pielea obrazului sa fie expusa ploii sau ninsorii acestea executind totodata si un masaj usor asupra obrazului.
   Sa nu uitam faptul ca zilnic obrazul beneficiaza de spalarea cu apa, cel mai des tratament cosmetic folosit. Cum apa de la robinet este calcaroasa si dura este bine sa intrebuintam apa de ploaie sau apa de izvor. De asemenea se poate prepara apa de argila: intr-un vas de pamant ars se pastreaza una-doua zile apa de robinet apoi ea poate fi folosita pentru spalarea tenului. Sau se pune intr-un vas apa de robinet cu argila seara. Dimineata apa poate fi utilizata pentru spalare.
   Sa nu uitam faptul ca hidratarea pileii se face si din interiorul corpului, astfel ca fie vara fie iarna, 1,5-2 litri de apa plata se vor comsuma zilnic.
   Daca tenul este iritat si congestionat folositi decoctul din radacina de nalba. Se fierb 50 g radacina intr-un litru de apa. Se aplica comprese pe ten timp de 20 de minute. Tot in acest caz mai folosim si amestecul de apa de ploaie cu lapte de vaca proaspat in aplicatii de 20 de minute.
   Pentru tenul gras spalarea cu apa de ploaie, tarite de grau si sapun de 1-2 ori pe zi este minunata. Se prepara amestecul ca atare sau lotiune: intr-un pahar cu apa de ploaie se scufunda un saculet cu tarate de grau, dupa aiteva minute se stoarce saculetul si se utilizeaza lichidul. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web