Dorohoi News Logo

Cum să păcăleşti foamea: cinci lucruri pe care trebuie să le faci la masă

lucruri pe care trebuie să le faci la masă

O masă înfulecată în grabă reprezintă un real pericol pentru sănătate. Şi asta fără să mai luăm în calcul kilogramele în plus. Dacă vrei să îmbrăţişezi un stil de viaţă sănătos, trebuie să urmezi câţiva paşi extrem de simpli, care implică schimbarea obiceiurilor din timpul mesei. VEZI mai multe sfaturi despre diete şi alimentaţie sănătoasă pe BUCĂTĂRIA.NET.

Mănâncă încet
Renunţă să mai înfuleci mâncarea. Pe cât posibil, încearcă să reduci timpul pe care-l petreci la masă la maximum 20 de minute.

Evită să mănânci în picioare
Dacă mănânci în picioare, în faţa bufetului, şansele să-ţi umpli din nou farfuria cresc considerabil. Aşezându-te la masă, te concentrezi asupra mâncatului şi conştientizezi nivelul de saţietate.

Concentrează-te asupra farfuriei
Mestecă mâncarea pe îndelete, încet, şi descifrează-i gustul.

Alege mâncăruri care îţi plac
Nu mânca nimic din ce nu-ţi place. Alege alimente pline de savoare, pe care să le mănânci de plăcere. Mare atenţie, însă: nu exagera cu porţiile!

Comportă-te ca şi cum ai mânca în oraş
Când mâncăm la restaurant, inevitabil mâncăm mult mai încet. Aşază masa cu grijă, îmbinând elemente de decor simple, începe cu o salată sau cu o supă de legume şi continuă cu porţii mici, săţioase. Cel mai important: opreşte-te când te-ai săturat, chiar dacă nu ai terminat de mâncat tot din farfurie.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web