Dorohoi News Logo

Șase mâncăruri sărate de care trebuie să te ferești

mancare

Experţii americani avertizează consumatorii dîn legătură cu şase mâncăruri sărate de care este bine să stai deoparte – cum ar fi pizza, pâinea sau chiar puiul, potrivit NYDailyNews.com.

Un nou raport al Asociaţiei Americane a Inimii şi Asociaţia Americană a Atacului de Cord avertizează asupra faptului că majoritatea americanilor consumă aproape 3.400 mg de sodiu pe zi – dublu faţă de recomandările Asociaţiei Americane a Inimii (1.500 mg).

„Sodiul din dietele noastre are mai putin de-a face cu ceea ce adăugăm în mâncarea noastră, dar are mai mult de-a face cu ceea ce se găseşte deja în mâncare”, spune Linda Van Horn, cercetătoare pe nutriţie la Universitatea Northwestern şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Americane a Inimii.

Cele şase alimente sărate de care ar trebui să ne ferim, potrivit raportului sunt:

1. Pâinea – o bucată de pâine poate avea până la 230 de mg de sodiu, cantitate care creşte pe măsură ce se consumă mai multă pâine la masă.

2. Mezelurile – sunt bogate în sodiu, unele putând conţine până la 1.050 mg de sodiu.

3. Pizza – O singură felie poate avea până la 760 de mg de sodiu. Două felii mâncate şi limita de sodiu pe ziua respectivă a şi fost atinsă.

4. Puiul – Chicken nuggets îngheţate conţin aproape 600 mg de sare, în timp ce puiul ambalat mai are şi el uneori sare adăugată. Verificaţi mereu eticheta.

5. Supa – Un bol mare de supă este soluţia ideală pentru a vă încălzi rapid , dar poate conţine o grămadă de sodiu – în jude de 940 de mg pentru un singur plic de supă. Pentru a evita conţinutul ridicat de sare pregăţiţi o supă proaspătă sau fiţi atenţi la etichete.

6. Sandvişuri – prin combinarea pâinii, cu mezeluri şi cu brînzeturi creşte nivelul de sodiu, mai ales dacă mai adăugaţi şi muştar sau ketchup. Mai bine aţi adăuga mai multe legume sau să mâncaţi numai jumătate de sandviş. Sursa: jurnalul.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web