Dorohoi News Logo

Frunzele de pătrunjel calmează febra

patrunjel

Renumitul fitoterapeut dr. farm. Ovidiu Bojor ne vorbeşte, în ultimul episod al serialului nostru, despre una din cele mai populare legume folosite la gătit: pătrunjelul. Frunzele şi rădăcinile de pătrunjel sunt recunoscute pentru virtuţile lor vindecătoare.

Rădăcinile
·    sunt un diuretic important, recomandat în afecţiuni renale, cu deosebire în litiaze;
·    au un rol tonic-aperitiv, fiind un stimulent general;
·    prezintă proprietăţi antixeroftalmice, xeroftalmia caracterizându-se prin uscarea conjunctivei şi a corneei, provocată de lipsa vitaminei A şi de insuficienţa secreţiei lacrimale.

Frunzele
·    adăugate în preparate culinare, au efect tonic-aperitiv;
·    ajută la calmarea febrei;
·    sunt un stimulent antianemic şi antirahitic;
·    extern, sucul de frunze de pătrunjel combate nevralgiile; antiinflamator, se recomandă în iritaţii ale pielii, înţepături de insecte, ca şi în inflamaţii ale ochilor. Sursa: click.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web