În urma unui test, s-a descoperit faptul că apa îmbuteliată în recipienți din plastic conţine urme de bacterii, substanţe chimice, fluor, perturbatori endocrini etc. Explicația acestei situații alarmante: producătorii de apă îmbuteliată nu sunt nevoiţi să furnizeze rapoarte periodice de calitate a apei. Și atunci noi ce ar trebui să bem?!
Studiul amintit menționează faptul că producătorii de apă îmbuteliată nu sunt obligați să precizeze ce metode de filtrare a apei folosesc, dar și dacă le-ar declara, consumatorul tot în ceață ar rămâne: indiferent dacă procesul de filtrare este pur sau nu, unele dintre aceste chimicale nu sunt excluse din produs, din moment ce procesul de depozitare a apei în sticle de plastic PET (mai ales după ce au fost expuse la căldură în timpul transportului şi al depozitării) impregnează apa cu scurgeri de substanţe chimice de la plastic.
Cică apa de la robinet ar fi mai sănătoasă...
Ideea este clară şi simplă - susține www.financiarul.ro: în majoritatea ţărilor din întreaga lume, apa de la robinet este mai sigură decât apa îmbuteliată în sticle de plastic, care este şi achiziţionată la un preţ exagerat. O alternativă mai sănătoasă ar fi instalarea unui filtru calitativ la sistemul de apă din casă şi utilizarea unor sticle pentru apă care să fie reutilizabile, şi nu din plastic. Sursa: libertatea.ro