Dorohoi News Logo

Sfaturi utile pentru a scăpa de mătreață

Matreata

Aproape fiecare dintre noi ne-am lovit de problema matretii cel putin o data in viata. Afectiune dermatologica frecventa, matreata este resimtita de un procent de 70% dintre femei.

Iar cum nici una dintre noi nu-si doreste sa se confrunte cu o asemenea problema, iata cateva sfaturi pentru a te feri de asta.

1. Nu te panica atunci cand descoperi ca ai matreata! Desi jenanta, matreata este una dintre cele mai comune problemele ale parului. In plus, o stare de spirit nepotrivita si stresul pot amplifica aparitia matretii.
2. Foloseste produse naturale. Intreab-o pe bunica ta sau informeaza-te la persoanele specializate despre acest lucru. O sa fii surprinsa cate remedii naturiste exista pentru aceasta problema.
- clateste-te sau aplica la radacina parului otet;
- maseaza-ti parul cu solutie obtinuta din 4-5 linguri de ulei de germeni de grau sau ulei de masline;
- fa-ti o masca cu pasta de ceapa; las-o sa actioneze o ora, apoi foloseste zeama de lamaie pentru a scapa de miros;
- foloseste o masca din 10 grame de piper negru macinat, zeama de lamaie si un sfert de cana de lapte;
3. Pentru ca aceste remedii naturiste sa aiba efectul dorit, ai grija sa folosesti samponul potrivit pentru tipul tau de par.
4. Maseaza-ti in fiecare zi scalpul, timp de cateva minute, pentru a stimula circulatia si a indeparta celulele moarte.
5. Dimineata, samponeaza si clateste bine. Repeta intreaga actiune in fiecare saptamana, timp de cateva luni si vei obtine un par curat, fara urme de matreata. Sursa: perfecte.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web