Dorohoi News Logo

Analize care iti pot salva viata

Analize-medicale

Sunt boli care ucid si marea lor majoritate pot fi prevenite. Unele boli pot fi contactate accidental, insa de restul ne putem feri daca stiam sa alegem un stil de viata sanatos si totodata sa ne monitorizam starea de sanatate prin analize care au menirea de a decela precoce orice patologie grava sau mai putin grava.
Testul Babes-Papanicolau este folosit pentru patologiile vaginale si ale colului uterin si varsta cu care se incepe testarea coincide cu cea la care v-ati inceput viata sexuala, incepand cu aceasta varsta anual trebuie sa va efectuati testul Babes-Papanicolau. Acest test ajuta la depistarea precoce a cancerelor de la acest nivel, lucru bun pentru ca in stadiu initial aceste cancere pot fi vindecate.
Mamografia la noi se face dupa varsta de 50 de ani, atat pentru ca dupa aceasta varsta riscul de cancer mamamr este mult crescut cat si pentru faptul ca mamografia nu se face la femei tinere cand glanda mamara este inca activa fiindca nu se poate vedea nimic. La femeile tinere se face ecografie mamara. Mamografia este recomandata anual. Cancerul la san nu doare in stadiu intitial, stadiu in care poate fi vindecat, asadar este imposibil de detectat simptomatic. Cand apar simptomele, ar putea fi tarziu.
Hemoleucograma cuprinde o serie de analize ale sangelui care poate reprezenta starea de functionalitate generala a organismului, putand depista anumite patologii si infectii. Spre exemplu poate descoperi infectii acute sau cronice, anemii severe care pun in pericol viata, boli autoimune, chiar si cancere in anumite stadii evolutive, de exemplu leucemii. Pentru ca hemoleucograma poate da informatii generale despre starea de sanatate a organismului, este intotodeana efectuata la orice suspiciune patologica. Se recomanda sa faceti analizele de sange la jumatate de an, cel mult anual.
Evaluarea colesterolului previne sau ajuta la diagnosticarea bolilor cardiovasculare, dislipidemiilor si scade riscul patologiilor vitale, caci la momentul actual locul de varf in cazul moralitatii il ocupa bolile cardiovasculare. (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web