Dorohoi News Logo

Descoperă cauzele creşterii în greutate pe care nu le poţi controla

Cresterea-in-greutate

Când vine vorba de greutate, organismul tău te poate surprinde. Poţi să ai cea mai sănătoasă alimentaţie din lume, să mergi şi la sală şi tot să te îngraşi.

Ai un tranzit intestinal lent Tranzit intestinal lent, constipatie, balonare. Cu siguranta ai experimentat cel putin o data aceste stari si ai vazut cat de neplacute sunt. Medicii spun ca tranzitul intestinal lent nu este doar neplacut, ci si periculos pentru silueta, intrucat poate favoriza ingrasarea. Dieta dezechilibrata, stresul si sedentarismul sunt doar 3 dintre cauzele care incetinesc tranzitul intestinal si contribuie la aparitia constipatiei. In momentul in care organismul tau nu elimina materiile fecale, acestea stagneaza in colon si iti intoxica organismul. Daca ai probleme cu tranzitul intestinal, este indicat sa consumi alimente bogate in fibre si sa tii o cura de detoxifiere, scrie dieta.ele.ro.

Iei pastile care au ca efect secundar îngrăşarea. Multe dintre pastilele pe care le iei cu un scop anume au ca efect secundar luarea in greutate. Pastilele contraceptive, antidepresivele, pastilele pentru diabet si antibioticele contin substante care iti cresc pofta de mancare. Inainte sa iei astfel de medicamente, este recomandat sa intrebi medicul daca exista riscul sa te ingrasi. In general, tratamentele pe termen scurt nu te ingrasa vizibil, insa daca urmezi un tratament pe termen lung, este posibil sa observi ca iei in greutate.

Esti stresată şi ai stări depresive In momentul in care esti stresata sau ai stari depresive, organismul tau elibereaza o cantitate mai mare de cortizol, un hormon care iti creste pofta de mancare. In aceste situatii, cea mai mare satisfactie o ai daca mananci junk food, dulciuri si alte alimente grase si nesanatoase.

Îmbatraneşti Iata o cauza a ingrasarii pe care clar nu ai cum sa o controlezi. Pe masura ce inaintezi in varsta, pierzi din ce in ce mai multa masa musculara si colagen. Locurile lasate libere de pernutele de colagen sunt umplute rapid cu celule adipoase. Studiile arata ca, la fiecare 10 ani, metabolismul tau incetineste si pierde cate 10% din putere. Astfel, arde din ce in ce mai greu grasimile si iti furnizeaza din ce in ce mai putina energie. Citeşte mai mult pe dieta.ele.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web