Inhalaţiile sunt procedee eficiente şi accesibile pentru problemele de sănătate care apar mai ales în sezonul rece. Aceste terapii pot fi făcute acasă, fără eforturi-fizice sau financiare. După o zi stresantă, o inhalaţie înainte de culcare ne asigură un somn liniştit.
În sezonul virozelor, dacă facem inhalaţii, 3-4 seri la rând, reuşim să împiedicăm instalarea bruscă a virusurilor. Dacă au apărut primele semne de răceală, până ne-am hotărât să începem această terapie, după prima inhalaţie, aburii aromatici dezinfectează căile respiratorii şi sinusurile încep să se descongesioneze. Inhalaţiile sunt avantajoase şi pentru ten: tegumentul obrazului nostru se relaxează şi se revitalizează în acelaşi timp.
Soluţii practice
Într-un castron cu un litru de apă, turnăm 10 picături de ulei esenţial de portocală sau scorţişoară. Ne aplecăm faţa deasupra vasului, la o distanţă de circa 40 cm, acoperindu-ne capul cu un prosop. Respirăm adânc pe nas, până ce simţim cum aroma ne relaxează.
După 10 minute, mai adăugăm apă caldă şi alte 5 picături de ulei esenţial. Inhalaţia durează circa 30 de minute. Atunci când nu ieşim din casă, avem posibilitatea să facem 2-3 inhalaţii pe zi. Se pot folosi diferite tipuri de uleiuri esenţiale: de mentă, de busuioc, de cimbru sau de rozmarin.
Dacă nu aveţi în casă uleiuri esenţiale, puteţi folosi infuziile de plante medicinale: mentă, lavandă, bucuioc, tei, iasomie sau isop. După fiecare inhalaţie, aveţi grijă să vă clătiţi faţa cu apă călduţă şi, apoi, s-o ungeţi cu cremă emolientă. Sursa: click.ro