Dorohoi News Logo

Spitalul Dorohoi se află printre puţinele spitale care au reuşit să implementeze reţeta electronică

Spitalul Municipal Dorohoi_01

Începând cu această lună, medicii din întreaga ţară vor fi obligaţi să prescrie reţete doar în format electronic, motiv pentru care cabinetele medicale, spitalele şi farmaciile trebuie să fie dotate cu aparatura necesară.

Spitalul Municipal Dorohoi a implementat începând cu 1 octombrie, sistemul Info World, care oferă posibilitatea de a realiza rapid și eficient decontul pe pacient, în conformitate cu cele mai recente norme ale Ministerului Sănătății.

Procesul informatic ușurează munca întregului personal, un pacient din momentul internării putând fi urmărit prin intermediul programului pe calculator. Totodată principalul motiv pentru care a fost implemantat sistemul Info World este rețeta electronică.

Implementarea programului Info World a pus totuşi Spitalul la cheltuieli foarte mari şi îl pune în continuare deoarece fiecare locaţie de pe fiecare secţie, costă Spitalul câte 80 de euro pe lună pentru întreţinerea programului.

„Este un cost destul de mare însă fără acest program noi nu mai puteam să ne descurcăm, pentru că nu reuşeam să dăm aceste reţete electronice. Într-un fel am fost constrânşi să achiziţionăm acest program, dar este un program bun şi folositor. Costurile de achiziţie şi de întreţinere este un motiv pentru care am renunţat la achiziţiile pe care ni le-am propus, însă implementarea programului este foarte importantă pentru Spital.”, a declarat pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web