Dorohoi News Logo

Soluții naturale pentru albirea dinților!

dinti_albi

Daca esti nemultumita de nuanta dintilor tai si ii vrei mai albi fara sa trebuiasca sa cheltuiesti sute de euro pe un tratament de albire la stomatolog, atunci este bine sa stii urmatoarele secrete. Anumite alimente sunt excelente pentru mentinerea unui zambet minunat si a unor dinti albi. Sa descoperim fructele minune!

Capsunile. Acestea sunt bune pentru albirea dintilor deoarece contin atat vintamina C, cat si un agent astrigent. Agentul astrigent ajuta la inlaturarea petelor de pe suprafata dintilor, in timp ce vitamina C inlatura tartrul. Consuma cel putin o data pe saptamana cateva capsuni pentru efecte vizibile.

Merele. Se zice ca un mar pe zi tine doctorul departe, insa merele mai au un rol si pentru dantura noastra: actioneaza ca o periuta de dinti de fiecare data cand consumam acest minunat fruct. In timpul mestecarii marului, acesta indeparteaza ramasitele de mancare ramase intre dinti, precum si bacteriile sau petele de pe dinti. Merele contin un acid care este folosit si la produsele special concepute pentru albirea dintilor.

Stafidele. Sunt excelente in curatarea dintilor si albirea acestora deoarece ajuta la producerea de saliva, care curata in mod natural gura de microbi si bacterii. Totodata tine si tartrul deoparte.

Coaja de portocala. Inainte de perierea dintilor este bine sa frecam putina coaja de portocala pe suprafata acestora. Vitamina C continuta de coaja de portocala va inalbi dintii dupa cateva saptamani.

Iaurtul si branza. Acidul lactic din compozitia lactatelor protejeaza dintii de carii, arata testele. Un alt rol important al lactatelor este ca au in componenta calciu, element esential pentru dintii nostrii.

Tratament naturist.
Pune intr-un castron suc proaspat stors de la o lamaie cu putin bicarbonat de amoniu. Cu ajutorul unei periute vei pune amestecul pe dinti, curatand usor si bland. Nu tine amestecul mai mult de 1 minut pe dinti deoarece este posibil, ca in timp, acidul sa iti erodeze zmaltul dintilor.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web