Dorohoi News Logo

Cea mai sănătoasă metodă de preparare a alimentelor

gatit la abur

Este vorba despre gătitul la aburi. Doar aşa toate produsele gătite îşi păstrează mirosul, culoarea, forma naturale dar şi vitaminele pe care le au atunci când sunt în stare proaspătă.

Acest sistem de gătit se referă la prepararea măncărurilor fără adaos de apă, pentru ca alimentele să fiarbă în sucul propriu. Adaosul de apă poate duce la pierderea calităţilor nutritive, scrie doctorulzilei.ro.

„Ca principiu de gătit, este sănătos deoarece se crează curenţi de aer cald care antrenează propria umiditate a alimentelor, însă depinde din ce material este făcut vasul în care gătim. Cele de proastă calitate se şi uzează repede, dar cel mai mare pericol este că ne pot otrăvi mâncarea eliberând substanţe toxice"
, explică expertul în nutriţie Gheorghe Mencinicopschi. Citeşte mai mult pe doctorulzilei.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web