Dorohoi News Logo

Inspectorii ISU Botoșani în control la Spitalul Municipal Dorohoi - VIDEO/FOTO

Verificare Spitalul Municipal Dorohoi_1

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani a efectuat vineri, 8 februarie 2013, vizita anuală la Spitalul Municipal Dorohoi.

În perioada 5 - 8 februarie se efectuează controale privind securitatea la incendiu şi de protecţie civilă în unităţile medicale din tot judeţul Botoşani. Un colectiv de inspectori ai inspecţiei judeţene au verificat toate spaţiile care sunt utilizate atât de angajaţi ai Spitalului Municipal Dorohoi cât şi de către utilizatori, beneficiari ai serviciilor medicale.

„Vom verifica respectarea normelor de prevenire şi de protecţie a vieţii, a bunurilor materiale, organizarea intervenţiei la locul de muncă şi fiecare angajat va fi verificat cu privire la modul cum reacţionează şi cât îşii cunoaşte din atribuţiile specifice pentru a interveni în vederea protecţiei vieţii, a bunurilor materiale şi de ce nu a mediului înconjurator. Sperăm din suflet ca prezenţa noastră, a inspectorilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, să lase urme, urme care să ducă spre protecţia celor care utilizează aceste spaţii, pentru a putea împreună să ne simţim în siguranţă atunci când ajungem într-o unitate spitalicească din punct de vedere a securităţii la incendiu şi de protecţie civilă.”, a declarat pentru Dorohoi News, Lt. Colonel Radu Ţipişcă, inspecţia de prevenire a ISU Botoşani.

Controlul se va încheia cu un exerciţiu la nivel „macro”, exerciţiu de evacuare în cazul producerii unui incendiu care va avea loc la o secţie stabilită împreună cu conducerea instituţiei.

„Pentru noi, această vizită anuală, este o ocazie să revedem ce am făcut, să vedem ce avem de făcut în continuare şi întotdeauna aceste vizite se soldează cu sfaturi pentru prevenirea situaţiilor neplăcute. Timp de două zile, personalul va fi instruit, va fi verificat în ceea ce privesc activităţile pe care trebuie să le desfăşoare fiecare dintre noi în situaţii de urgenţă. Eu sper ca acest control să se finalizeze cu un rezultat bun aşa cum s-a finalizat şi în anii trecuţi deoarece conducerea spitalului, consiliul de administraţie şi comitetul director a investit suficiente fonduri în aprovizionarea spitalului şi în dotarea spitalului cu tot ceea ce trebuie pentru a preveni situaţiile neplăcute.”, a declarat pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieş, directorul Spitalului Municipal Dorohoi. (Andrei B.)



Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web