Dorohoi News Logo

Băuturi care te scapă de pietrele la rinichi

ceaiuri

Pietrele la rinichi (litiaza renala) reprezinta acumulari de saruri minerale la nivelul rinichilor. Ele se formeaza in general din cauza hidratarii necorespunzatoare, dar pot aparea si ca urmare a altor afectiuni renale.

Din fericire, scrie sanatate.ele.ro, atat timp cat pietrele nu sunt foarte mari, le poti dizolva cu ajutorul unor bauturi sanatoase. Descopera ce trebuie sa bei ca sa scapi de pietrele la rinichi si de durerile specifice acestei afectiuni.

Sucul de afine
Sucul de afine poate fi consumat atat pentru tratarea, cat si pentru prevenirea pietrelor la rinichi. El are o actiune eficienta asupura inflamatiilor cronice ale tractului urinar si combate inflamatiile vezicii urinare.

Sucul de merisoare
Sucul de merisoare este deosebit de eficient in tratarea si prevenirea pietrelor la rinichi. Un efect la fel de benefic il are si ceaiul de merisoare. Trebuie doar sa alegi varianta care iti place cel mai mult.

Limonada
Banala limonada se poate transforma intr-un aliat de nadejde impotriva pietrelor la rinichi. Insa, pentru ca rezultatele sa fie cele pe care le doresti, este bine sa-ti prepari o limonada mai concentrata, adica sa folosesti mai mult suc de lamaie decat de obicei. Adauga putina miere, pentru a indulci limonada. Sucul de lamaie contine o cantitate importanta de potasiu, un mineral care contribuie la eliminarea apei retinute in tesuturi si la curatarea rinichilor de toxine si alte substante care ar putea forma calculii.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web