Dorohoi News Logo

Terapii alternative pentru astm

terapii-alternative

Astmul inseamna inflamarea cronica a cailor respiratorii care duce la umflarea sau ingustarea acestora, provocand astfel probleme respiratorii.
   Tratamentul de baza al astmului consta in medicamente antiinflamatoare si bronhodilatatoare, insa exista si terapii alternative folosite de pacienti pentru a ameliora simptomele. Acestea sunt utilizate si pentru a mai reduce numarul pastilelor prescrise pentru astm, mai ales in conditiile in care aceasta afectiune este una care persista tot restul vietii.
   Everydayhealth.com iti arata care sunt cele mai comune dintre terapiile neconventionale si ce ar trebui sa stii despre fiecare, atentionand insa ca, inainte de a recurge la acestea, trebuie sa intrebi medicul deoarece unele pot interactiona cu tratamentele traditionale putand sa duca la inrautatirea simptomelor.
   De asemenea, trebuie luat in considerare ca unele din aceste terapii pot fi sigure pentru adulti, dar nu si pentru copii.

Masaj

   Acesta poate aduce o eliberare astmaticilor, mai ales daca este facut de catre un specialist care se va axa indeosebi pe zona gatului si a cutiei toracice, pentru a elimina tensiunea din muschii care ajuta la respiratie.
   Mai multe studii au sugerat si faptul ca masajul imbunatateste functionarea plamanilor, insa in aceasta privinta mai este inca nevoie de cercetari suplimentare.

Plante medicinale
   In tratamentul astmului sunt folosite numeroase plante medicinale si suplimente nutritive. Printre cele care pot sa reduca frecventa atacurilor de astm se numara gingko biloba, radacina de lemnn dulce, captalan, urzica, acestea avand proprietati antiinflamatoare.
   De asemenea, si uleiul de peste ajuta (recomandata fiind o cantitate cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de miligrame zilnic), precum si vitamina C, magneziu si antioxidanti.

O dieta antiinflamatoare
   Aceasta este similara celei mediteraneene, fiind bogata in fructe si legume intens colorate, cereale integrale, peste de apa rece, si saraca in grasimi saturate (in special cele de origine animala), grasimi trans (cele hidrogenate - cum ar fi margarina), carne rosie si lactate grase.

Probiotice
   Acestea reprezinta bacterii bune care impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare din intestine si contribuie la mentinerea unui aparat digestiv sanatos, ajutand si bolnavii de astm deoarece multi dintre acestia au si probleme digestive din cauza medicamentelor.
   Probioticele sunt disponibile si ca suplimente, insa pot fi gasite si in surse naturale cum ar fi iaurturile simple, care nu au lapte praf reconstituit, arome, coloranti, fructe, zahar sau alte zaharuri (glucoza, fructoza).

sursa: ziare.com
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web