Dorohoi News Logo

Ciupercile, alimentele minune care ţin cancerul la distanţă

Ciupercile

Ciupercile au facut parte din hrana omului inca din cele mai vechi timpuri, la inceput in stare proaspata si dupa descoperirea focului si coapte sau fierte. Fiind singurul aliment de origine vegetala ce contine vitamina D, ciupercile sunt importante in alimentatia vegetarienilor, a persoanelor care prezinta intoleranta la lactoza si in tratamentul ostoporozei, scrie avantaje.ro.

Ciupercile Agaricus spp. (bisporus si edulis), prin continutul lor in vitamine si saruri minerale, sunt considerate energizante si mineralizante, recomandate in perioada de convalescenta. Unii nutritionisti mentioneaza ca aceste ciuperci au si virtuti antialergice.

Ciupercile contin: apa in proportie de 82-92%, substante minerale, diferite zaharuri, subtante proteice, grasimi, vitamina A, B1, B2 si D; acizi organici.

Recent, oamenii de stiinta japonezi au descoperit ca ciupercile au un rol important in intarirea sistemului imunitar, prevenind aparitia tumorilor canceroase.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web