Dorohoi News Logo

Cum să ai o dimineaţă fără stres: Zece paşi simpli

dimineata

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-ai putea face pentru starea ta de spirit este să începi ziua într-un mod pozitiv. Iar dimineaţa este momentul cel mai potrivit pentru a face asta. Dacă îţi începi ziua într-un mod pozitiv vei avea parte de lucruri bune pe durata întregii zile. Iată câteva idei şi sfaturi pentru o dimineaţă fără stres.

Organizează lucrurile de mâine azi: Înainte de a merge la culcare întreabă-te de ce ai nevoie pentru o dimineaţă minunată. Răspunsurile variază de la o persoană la alta însă reprezintă un punct de pornire. Ai grijă ca hainele şi lucrurile de care vei avea nevoie dimineaţă să fie în ordine astfel încât să începi ziua cu dreptul. Procedează la fel şi în cazul copiilor tăi.

Copii adormiţi: În cazul în care copilul tău este obosit dimineaţă înseamnă că s-a culcat mult prea târziu. Ai grijă că cei mici să meargă la culcare în timp util şi limitează-le timpul petrecut în faţa tv-ului sau calculatorului. Ca o regulă generală, un copil de 3 ani are nevoie de 11 ore de somn, unul de 9 ani de 10 ore şi unul de 14 ani de 9 ore.

Dă-ţi ceasul înainte: În cazul în care ceasul tău are 5-10 minute avans te va ajuta să te ţii de program şi să nu întârzii.

Amenajează-ţi un dulăpior la uşa de la intrare: Aici fiecare membru al familiei îşi poate organiza cele mai importante lucruri (teme, chei, pantofi) pentru dimineaţă. Cumpăra coşuleţe colorate pentru fiecare membru al familiei şi asigură-te că le şi folosesc.

Încurajează-ţi partenerul să te ajute la activităţile de dimineaţă: Decide ce are fiecare de făcut dimineaţă astfel încât să nu există o singură persoană responsabilă pentru tot. Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web