Dorohoi News Logo

Conducerea Spitalului Dorohoi cere sprijinul autorităților locale pentru creșterea calității actului medical

Valerian Andries

Spitalul Municipal Dorohoi își dorește achiziționarea a trei aparate pentru creșterea calității actului medical.

Noile achiziții pe care spitalul intenționează să le facă este un endoscop, un colonoscop și un computer tomograf. Conducerea Spitalului Municipal Dorohoi face prin acest lucru o solicitare către Consiliul Local Dorohoi prin care cere cofinanțare pentru achiziționarea cel puțin a unui colonoscop, care este mai mult decât necesar.

„Avem medici de mare competență în spitalul nostru, dar nu avem tot ceea ce ar trebui să avem și aici mă refer la un endoscop, un colonoscop și un computer tomograf. Eu sper, cu ajutorul autorităților locale, măcar colonoscopul și endoscopul să reușim să îl aducem în acest an, deoarece în ultima perioadă patologia colonului este foarte numeroasă și colonoscopia este o investigație absolut necesară care ar pune diagnosticul exact.”, a declarat pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Acesta a mai adăugat și faptul că este deschis pentru colaborarea cu o firmă privată în vederea aducerii la Dorohoi a unui Computer Tomograf, spitalul punând la dispoziție spațiul necesar.

„Poate putem achiziționa și un computer tomograf printr-un parteneriat cu o firmă privată care să îl aducă și noi să le asigurăm spațiul necesar amenajării.”, a adăugat pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieș. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web