Dorohoi News Logo

Dieta pentru detoxifiere în 48 de ore

detoxifiere

Dacă suntem atenţi la semnalele transmise de organism, de la simple erupţii, ten şi păr lipsit de strălucire, până la stări de oboseală şi chiar depresie, vom şti când avem nevoie de un program de detoxifiere. Iată ce ne sfătuieşte Dr. Oz.

Atat specialistii din strainatate – cum este celebrul dr. Mehmet Oz, cat si nutritionistii de pe plan local – precum prof. Gheorghe Mencinicopschi, atrag atentia cu privire la dietele ce au la baza infometarea sau consumul prea mic de calorii.

Potrivit celor doi, acestea fac mai mult rau decat bine. In plus, organismul are capacitatea de a se detoxifia singur, dar nu printr-un regim drastic, ci prin unul bazat pe legume, fructe si hidratare. Daca timpul nu prea este de partea noastra, atunci solutia prezentata de Dr. Oz, "Dieta de detoxifiere in 48 de ore", pare cea mai la indemana, intrucat poate fi tinuta intr-un weekend, scrie farmaciata.ro.

Ideal pentru weekend Dieta consta intr-un meniu care trebuie urmat doua zile la rand. Gustarile nu sunt deloc greu de preparat, iar succesul este garantat. Pentru asta, este nevoie de alimente cu efecte benefice asupra ficatului, colonului si rinichilor.

Mic dejun: prune uscate, nucsoara si ghimbir
Pentru prepararea primei mese a zilei este nevoie de: o jumatate de cana cu quinoa (se gaseste in magazinele bio), una cu apa, putina nucsoara, o lingurita cu ghimbir dat pe razatoare, un sfert de cana cu lapte de orez, o treime de cana cu prune uscate maruntite si o lingurita cu ulei de in. Dupa ce se spala, se adauga intr-un vas quinoa cu nucsoara, ghimbirul si apa si se pun pe foc. Cand incep sa fiarba, se lasa focul la mic pentru zece minute, timp in care vasul este acoperit cu un capac. Apoi se adauga prunele uscate si laptele de orez, se acopera si se mai lasa la foc mic inca cinci minute, iar inainte de a manca se adauga si uleiul de in. sursa: realitatea.net

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web