Dorohoi News Logo

Efectele nocive ale margarinei

margarina

În general, margarina este consumată în perioada posturilor, când credincioșii caută să înlocuiască produsele pe bază de grăsimi animale cu cele din grăsimi vegetale.

De asemenea, este foarte des folosită la coacerea prăjiturilor sau a diferitelor produse de patiserie, dar puțini sunt cei care știu că acest aliment poate avea uneori efecte extrem de nocive asupra organismului.

Consumul de margarină în mod repetat poate influența starea de sănătate a organismului, având un grad ridicat de micșorare a colesterolului bun. De asemenea, specialiștii consideră că cei care consumă margarină sunt mai expuși bolilor cardiovasculare și bolilor neurodegenerative.

Margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice si transformata, astfel, intr-un produs devenit foarte toxic din cauza proceselor de hidrogenare.  Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar si il paralizeaza prin depozitarea in tesuturi. Inima, creierul si circulatia sangelui ar fi astfel puternic afectate.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web