Dorohoi News Logo

Efectul incredibil al paracetamolului, „indiferent de tipul durerii”

paracetamol

Paracetamolul, unul dintre cele mai comune analgezice folosite în lume, ar putea fi de mare ajutor în tratamentul durerilor apărute pe fond emoţional, sufleteşti, şi în tratarea anxietăţii.

Un studiu canadian arata ca paracetamolul ar putea fi folosit si pentru atenuarea durerii sufletesti si a anxietatii, mai ales in cazul starilor aparute pe fondul temerilor legate de probleme existentiale de viata si de moarte, scrie lyla.ro.

„Durerea de extinde dincolo de limitele tesutului afectat si se manifesta ca durere emotionala", explica coordonatorul studiului, Daniel Randles, de la Universitatea British Columbia.

„Indiferent de tipul durerii, administrarea de paracetamol pare sa inhibe semnalele transmise creierului care sunt transformate, ulterior, in senzatia de durere",
adauga profesorul Randles. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii canadieni care au analizat starile de spirit a aproximativ 120 de studenti. Ei au fost impartit in doua grupuri. Tinerii unuia dintre grupuri a luat 1.000 de miligrame de Tylenol, denumirea americana a paracetamolului european, pe zi, in timp ce tinerilor din al doilea grup li s-au administrat pastile placebo. Citeşte mai mult pe lyla.ro.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web