Tinctura se poate folosi in cazurile cand medicamentele facute din plante sau din materiale sintetice nu dau rezultate, scrie curademiere.ro.
Tinctura de propolis se poate utiliza in vindecarea mai multor boli.
- Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 picaturi pe zi.
- La menopauza, timp de un an, zilnic 10 picaturi.
- Se recomanda la inflamarea prostatei, zilnic 30 de picaturi.
- La hipertensiune, zilnic 30 de picaturi pana la vindecare.
- La inflamarea rinichilor si ficatului, de doua ori pe zi, cate 40 de picaturi puse intr-un pahar de 100 ml apa calda. Se repeta pana la vindecare.
- La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic, de doua ori cate 40 de picaturi puse in 200 ml apa calda si zilnic de mai multe ori gargara.
- In cazul ulcerului de stomac sau enterite, 40 picaturi de tinctura puse in 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
- Bataturile si cheratitele sunt tratate in felul urmator: daca este posibil, inainte de culcare imbibam o bucata de vata in tinctura de propolis si o asezam pe locul dureros. Ziua, putem folosi alifia de propolis (atentie, cheratitele raman inca dureroase zile intregi).
- La afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctura. Afectiunile dispar repede (in cazul cand spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat intr-o crema).
- In 100 ml de apa calda adaugam 40-50 picaturi de tinctura de propolis si dupa barbierit ne spalam pe fata.
- In cazul Tbc-ului pulmonar, folosim de trei ori pe zi cate 30 de picaturi si, saptamanal, de doua ori facem inhalatii. Cu ocazia inhalatiei, la 1/4 litru de apa fierbinte adaugam 100 picaturi de tinctura.
- Omul beat se poate trezi din betie daca ii dam 100 ml apa rece, cu 50 picaturi de tinctura.
- Daca avem boli micotice intre degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctura.
- Daca avem dureri de stomac, se recomanda sa bem 100 ml de apa cu 50 picaturi de tinctura. Durerile ne lasa repede. Compozitia este recomandata si in cazul parazitozelor intestinale, zilnic de doua ori, pe stomacul gol.
- La dureri de masele, punem o vata imbibata cu tinctura (propolisul curat pus pe gingia dureroasa sau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia).
- Tinctura de propolis se poate folosi in cazul ranilor vechi. Rana trebuie spalata cu extractie de lipan, apoi ungem de mai multe ori cu tinctura de propolis. Dupa o perioada scurta, edemele si durerile dispar.
- Tinctura se foloseste si in cazul arsurilor de gradul 1. Rana trebuie unsa de mai multe ori cu tinctura. In aceste cazuri, nu se formeaza vezicule.
- Tinctura se poate folosi in cazurile cand medicamentele facute din plante sau din materiale sintetice nu dau rezultate. Sursa: realitatea.net