Dorohoi News Logo

Școlile din Dorohoi s-au întrecut în acest week-end la concursul „Sanitarii pricepuți” - FOTO

Sanitarii priceputi Dorohoi 2013_35

Scoala Gimnaziala „Mihail Kogalniceanu” Dorohoi a gazduit concursul „Sanitarii priceputi” si au participat cu echipaje, toate scolile gimnaziale din municipiu.

Duminica, 28 aprilie 2013, s-a desfasurat faza pe municipiu a concursului de educatie pentru acordarea primului ajutor „Sanitarii priceputi” - la scoli gimnaziale. Din juriu au facut parte: dr. Anitei Alina - presedintele juriului, Angelica Gheras - presedinte Subfiliala de Cruce Rosie Dorohoi, Agent sef adjunct - Apostol Ionut - reprezentant al Politiei Rutiere, Prof. Lunca Gheorghe - reprezentant din partea Inspectoratului Scolar Judetean, si Alexa Ioan - vicepresedinte cu probleme de prim ajutor - subfiliala de Cruce Rosie Dorohoi.

Concursul a vizat sustinerea a doua probe, una teoretica si una practica, prin acordarea primului ajutor in cazul unor de accidente simulate. In urma evolutiei din concurs, pe primele trei locuri, cele care vor participa la faza judeteana, s-au clasat echipajele:

- Locul I – Scoala Gimnaziala „Spiru Haret”
- Locul II – Scoala Gimnaziala „A.I. Cuza”
- Locul III – Scoala Gimnaziala „Stefan cel Mare”

„Este o manifestare de masa bine cunoscuta in randul unitatilor de invatamant, atat a celor de nivel  gimnazial, cat si a celor liceale, cu traditie de desfasurare in fiecare an. Apreciez interesul deosebit al copiilor de a-si insusi aceste notiuni extrem de importante privind acordarea primului ajutor, precum si dorinta de a participa la acest gen de intrecere. Apreciez de asemenea, implicarea profesorilor de biologie in pregatirea teoretica si practica a echipajelor, constatand un progres real fata de anii precedenti in ceea ce priveste notiunile insusite de elevi cat si a modului de actiune pe latura practica. Tin sa multumesc tuturor celor ce s-au implicat in aceasta actiune comuna a Crucii Rosii si a unitatilor scolare, si in mod special profesorilor: Lavinia Saviuc, Elena Cercel si Carmen Baetu, care au o implicare deosebita in acest gen de actiuni, si care vor fi coptate alaturi de alte cadre didactice  intr-un parteneriat Crucea Rosie - scoala, si pe alte tematici, ce urmeaza a fi demarat in perioada urmatoare”, a declarat in exclusivitate pentru Dorohoi News, Angelica Gheras, presedinta Subfilialei Crucea Rosie Dorohoi.

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web