Dorohoi News Logo

Trucuri ca să ai o digestie bună şi să nu ţi se facă rău

mancare

În perioada sărbătorilor tentaţia de a exagera cu mâncarea este foarte mare. Ca să nu ai probleme cu digestia şi să nu ţi se facă rău este recomandat să respecţi câteva reguli de bază.

De Sărbători avem tendinţa de a consuma o cantitate mai mare de alimente şi în diverse combinaţii care îngreunează foarte mult digestia. Acest lucru poate să îngreuneze foarte mult sistemul digestiv, chiar şi atunci când este vorba despre o persoană fără probleme de sănătate. Cu atât mai mult, persoanele care au anumite probleme legate de digestie trebuie să fie atente şi să nu exagereze.

Moderaţia este cheia. Nu trebuie să-ţi interzici anumite alimente, ci doar să le consumi în cantităţi normale, în asocierile potrivite astfel încât să nu îngreunezi digestia şi să nu le mănânci la ore nepotrivite. În plus, există câteva trucuri care stimulează digestia şi te vor ajuta să nu întâmpini probleme în această perioadă.

Iată cum te poţi feri de probleme:

Bea ceaiuri neîndulcite
Ţine în casă ceai de muşeţel, mentă şi păpădie, deoarece sunt excelente pentru perioadele în care mănânci mai mult. Consumă câte o cană de ceai neîndulcit la o jumătate de oră după masă. Un alt remediu bun care stimulează digestia este ceaiul verde. Iar dacă te confrunţi cu o senzaţie de greaţă pregăteşte-ţi un ceai de ghimbir proaspăt.

Ţine la îndemână medicamentele pentru digestie
Colebilul, trifermentul, debridat sau dygenzim forte sunt câteva dintre medicamentele care te pot ajuta atunci când ai nevoie.

Ţine în casă cărbunele activat şi capsule cu ulei de mentă

Cărbunele activat absoarbe gazele şi bacteriile de la nivelul stomacului. Capsulele cu ulei de mentă uşurează digestia şi te ajută atunci când ai senzaţia neplăcută de balonare.

Kiwi şi ananas
Singurele fructe recomandate imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Ambele conţin enzime care ajută digestia. Continuarea pe eva.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web