Din luna iunie, Ambulanța de terapie intensivă de tip C1, din dotarea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, unde dintre cele mai performante ambulanțe din județ, va deveni funcțională.
Deși a fost primită încă din septembrie 2012, autosanitara este trasă pe dreapta din lipsă de personal, pentru că legea impune ca din echipajul care o utilizează să facă parte obligatoriu un medic specialist în urgenţe.
Șeful UPU-SMURD a spus că deja s-au găsit șase asistenți și cinci medici care să lucreze pe această ambulanță, iar aceștia vor interveni pentru salvarea vieților începând din luna iunie.
„Avem deocamdată șase asistenți, dar sperăm ca numărul acestora să mai crească, și cinci medici. Marea majoritate sunt medici rezidenți anii IV și V care pot face gărzi conform legii pe mașina de terapie intensivă. După numărul de ore de gardă, lucrăm acum cu 12 ore până la sfârșitul anului, am avea nevoie de cinci-șase medici, și la asistenți avem nevoie de vreo șase.”, a spus medicul Petre Rădăuceanu, șeful UPU-SMURD, citat de stiri.botosani.
Autosanitara performantă, care a costat aproape 150.000 de euro, cu tot cu TVA, este un adevărat spital pe roți. Ambulanţa are dotări pentru efectuarea operaţiilor, plus sistem de transmisie video.