Dorohoi News Logo

Alimente indicate pentru scăderea colesterolului

colesterol

Organismul are foarte mare nevoie de colesterol deoarece multe procese biologice si chimice il au ca baza. Din pacate, de-a lungul timpului s-a ajuns la ideea preconceputa care descrie colesterolul ca fiind asociat cu afectiuni ale inimii si, de asemenea, de stare generala de rau.

Colesterolul se imparte in ceea ce in popor se numesc “colesterol bun” si “colesterol rau”. Cel bun poate fi intalnit sub prescurtarea HDL (High Density Protein) si cel rau apare sub forma LDL (Low Density Protein).

Nivelul colesterolului poate fi mentinut la un nivel agreat de organismul uman daca se urmeaza cateva sfaturi practice cat si prin consumul regulat de fructe si legume care au ca efect reducerea nivelului colesterolului rau si cresterea sau, cel putin, mentinerea nivelului celui bun.

Iata cateva alimente care au rolul de a reduce colesterolul si care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica:

Afinele. Ca multe alte fructe, afinele nu prezinta nici un fel de efecte secundare daca le consumati zilnic si scaderea colesterolului este la fel de evidenta ca si in cazul unor medicamente prescrise de medic pentru colesterol.

Nucile. In urma unor studii recente, 45 de grame de nuci pe zi, indiferent de forma in care se consuma, sunt suficiente datorita continutului bogat in proteine. De asemenea, in nuci gasiti necesarul de selenium, fitonutrienti si fibre.

Uleiul de masline si maslinele crude. Acestea va ofera necesarul zilnic de grasimi sanatoase. Ele va feresc de diabet sau alte afectiuni cardiovasculare. Detalii pe lyla.ro


DorohoiNews.ro
sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web