Dorohoi News Logo

Autorităţile nu iau măsuri împotriva căpuşelor. Tot mai mulţi dorohoieni ajung la spital

Spitalul-Municipal-Dorohoi

În ultima saptămână, zeci de dorohoieni au ajuns pe mâna medicilor după ce au fost muşcaţi de căpuse. Fenomenul nu a pus în garda însă şi autorităţile locale. Reprezentanţii Primariei spun că nu au contractat o firmă care să stropească spaţiile verzi din oraş cu o soluţie specială care să omoare aceste insecte.

În numai cinci zile, aproximativ 20 de dorohoieni s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Medicii le-au scos insectele din corp şi le-au dat tratament de specialitate.

„Înţepătura de căpuşă reprezintă un risc mare pentru pacient, zilnic aproximativ trei, patru persoane prezintă înţepături de căpuşe, dar din fericire nu am semnalat cazuri grave",
a declarat doctor Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Autorităţile locale susţin însă că, atâta timp cât maidanezii sunt peste tot este imposibil să scăpăm de aceste insecte.

„În oraşul nostru nu a avut loc anul acesta, dar nici anul trecut o campanie de dezinsecţie pentru căpuşe, “donatori de căpuşe” avem suficienţi, dar din nefericire toate acţiunile mele de a lua măsuri sunt sistate din motive necunoscute”, a declarat viceprimarul Constantin Bursuc.

Trebuie să stiţi că aceste insecte sunt extrem de periculoase. Dacă sunteţi înţepaţi de căpuşă trebuie să cereţi ajutorul unui medic în cel mai scurt timp. (Otilia O.)

Autor: DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web