Dorohoi News Logo

Cum poți scăpa de celulită!

Scapa-de-celulita

Din păcate, celulita nu iartă pe nimeni! Şi, cum vara te îmbie să porţi rochiţe şi pantaloni scurţi, pielea cu aspect de coajă de portocală îţi poate strica reputaţia. Ce-i de făcut ca să nu-ţi ascunzi trupul sub haine lungi? Îţi arătăm noi. 

Cu ce greşim noi, femeile, de avem celulită?! Şi, mai frustrant de-atât, suntem mult mai predispuse, comparativ cu bărbaţii, să ne „luptăm“ cu aspectul neplăcut al pielii. Factorii care duc la apariţia celulitei sunt moştenirea genetică, adică te-ai pricopsit din familie cu o circulaţie periferică deficitară sau cu un metabolism lent, fluctuaţiile hormonale, alimentaţia dezordonată şi bogată caloric, viaţa sedentară, utilizarea contraceptivelor
orale, sarcina şi menopauza.

Depozitele mici de grăsime de sub piele se acumulează şi din cauza fumatului sau a hainelor prea strâmte – de exemplu, lenjeria de corp cu elastic strâns limitează fluxul de sânge din zonă.

Unde apare
Părţile corpului cele mai afectate de celulită sunt abdomenul, coapsele, fesele, interiorul braţelor şi al picioarelor. Ţesuturile de colagen din aceste porţiuni au un aspect inestetic, de forma fagurelui de albine, şi celulele adipoase pot depăşi chiar de 60 de ori volumul lor natural, întinzând pielea în mod inestetic. În stadiile incipiente, celulita poate fi combătută cu ajutorul exerciţiilor fizice şi printr-o dietă bogată în fibre alimentare, care, pe lângă reglarea proceselor digestive, duce la eliminarea excesului ponderal.

Ce produse o combat

Folosirea locală a produselor anticelulitice reduce din aspectul neplăcut al pielii şi, cu multă răbdare, dacă te ţii de treabă şi adopţi un regim de viaţă sănătos, chiar poţi să elimini celulita. Pentru o piele cu aspect neted, alege cosmetice cu extracte naturale: de struguri, aloe vera, păpădie, cireşe, alge de mare, frunze de iederă, lămâie şi pe bază de cafeină sau de retinol.

Masaj anticelulitic, pentru fermitatea pielii
Foarte eficient împotriva celulitei este şi masajul anticelulitic, care se efectuează local, prin mişcări circulare. El redă supleţea şi elasticitatea pielii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Dacă îţi faci singură masaj, acasă, ai grijă să apeşi insistent asupra zonelor cu aspect de coajă de portocală. Pentru a avea rezultate rapide, te poţi folosi de creme reductoare, eficiente întrucât conţin ingrediente care micşorează celulele adipoase şi accelerează arderile la nivelul pielii, şi de uleiuri anticelulitice.

Împachetări eficiente cu ulei de măsline şi cacao

Ca să-ţi tonifiezi corpul, recomandate sunt şi împachetările cu diverse produse anticelulitice. Le poţi face şi acasă, nu doar la salon, şi rezultatele nu te vor dezamăgi. Încălzeşte ulei de măsline, amestecă-l cu cacao, aplică unde este nevoie şi acoperă-te cu folie alimentară. Lasă să acţioneze jumătate de oră, după care poţi să faci duş. Pentru a-şi face efectul, procedeul trebuie repetat de două ori pe lună, timp de cinci luni.


DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web