Dureri de cap sau de dinţi în cele mai nepotrivite momente? Înainte de a apela la „ajutoarele" din dulapul de medicamente, nu uita că anumite condimente din bucătărie te pot ajuta la fel de mult. Mai mult, nici vorbă de efecte adverse!
Alungă durerile de cap cu rozmarin
Dintre condimentele din bucătărie, rozmarinul dă aromă preparatelor şi ajută şi la ameliorarea durerilor de cap. Rozmarinul ajută la menţinerea vaselor de sânge cât mai dilatate, astfel fiind prevenite durerile de cap cauzate de vasoconstricţie (atunci când vasele de sânge se îngustează). Prepară ceaiul de rozmarin dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită. Lasă cana acoperită timp de 10 minute, după care filtrează şi bea o cană de două ori pe zi.
Cimbrul, „tratament" pentru sinuzită
Un bun remediu pentru tratarea durerii şi a presiunii resimţite la nivelul sinusurilor este cimbrul. Recomadat în cazul problemelor respiratorii, cimbrul, care are un puternic efect antiseptic, ajută la eliberarea căilor respiratorii. Prepară ceaiul de cimbru din 1-2 linguriţe de plantă la o cană de apă fierbinte. Lasă cana acoperită timp de 10 minute, după care strecoară şi bea o cană de 2-3 ori pe zi. La fel de eficiente sunt şi inhalaţiile cu ceai de cimbru. Prepară o cantitate mai mare de ceai şi fă inhalaţie timp de 10-15 minute.
Tratează înţepăturile de insecte cu mentă
Muşcăturile şi înţepăturile de insecte, frecvente mai ales pe perioada verii, se pot „trata" uşor cu ajutorul frunzelor de mentă sau a uleiului esenţial de mentă. Aplicată pe locul muşcăturii/înţepăturii, frunza de mentă sau picătura de ulei esenţial nu numai că răcoreşte zona afectată, ci favorizează creşterea fluxului sangvin, ceaa ce face ca senzaţia de mâncărime să dispară.
Seminţele de susan calmează durerile dentare
Persoanele care obişnuiesc să consume frecvent seminţe de susan (care aduc un aport substanţial de calciu) au un risc mai mic de a avea probleme cu tartrul, respectiv dantura. sursa: click.ro