Dorohoi News Logo

Efectele terapeutice ale pepenilor roşii

pepene-rosu

Vara, când simţim că nu mai suportăm canicula, căutăm să consumăm alimente care să ne dea senzaţia de răcorire. Mulţi dintre noi apelează la sucuri sau îngheţată, însă cel mai bun remediu este pepenele roşu.

Cu un conţinut de 90% apă, acest fruct potoleşte rapid şi senzaţia de sete, ca să nu mai vorbim de substanţele nutritive pe care le conţine. Pepenele roşu este o excelentă sursă de vitamine, A, B, C şi PP, dar şi de magneziu, potasiu şi fier. Licopina este o altă substanţă care se regăseşte în pepenele roşu, aceasta având un puternic efect antioxidant şi un rol important în reducerea riscului de apariţie a diverselor tipuri de cancer. La fel ca cei roşii, pepenii galbeni au şi ei proprietăţi terapeutice miraculoase. Şi aceştia conţin vitamine, betacaroten, esenţiale pentru sănătatea pielii, vitamina A şi C.

Hipertensiune
Pepenele galben ajută la reducerea cantităţii de sodiu din organism, având efecte benefice asupra hipertensiunii arteriale, circulaţiei sangvine şi sistemului imunitar.

Hipo şi hipertiroidie
Miezul de pepene galben conţine substanţe care pot modifica activ secreţia glandei tiroide. În cazurile de hipotiroidie, stimulează producţia glandei pentru a ajunge la valori normale, iar în cazurile de hipertiroidie ajută la scăderea cantităţii de hormoni tiroidieni.

Detoxifiere
Cu un puternic efect diuretic şi laxativ, pepenele roşu ajută la detoxifierea organismului, precum şi la reglarea hormonală. Integral pe incomemagazine.ro

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web