Dorohoi News Logo

Top cele mai frecvente boli de vară la copii

boli de vara la copii

Vara, anotimpul vacantei, care te duce cu gandul la mare, la soare si nicidecum la boli. Cu toate acestea, o multime de afectiuni pot aparea in sezonul cald, mai ales la copii si, daca nu le previi, poti ajunge la spital si nu in concediu.

1. Faringita streptococica

Desi consideri ca streptococul poate fi luat doar din scoala, lucrurile nu stau chiar asa. Streptococul se transmite foarte usor prin secretiile tractului respirator. Principala modalitate de a preveni raspandirea bolii este igiena temeinica. Atunci cand copilul tau se confrunta cu faringita streptococica, schimba
periuta de dinti pentru a preveni reimbolnavirea dupa ce a terminat antibioticul.

2. Otita externa

Este o inflamatie a conductului auditiv extern si/sau a sau a pavilionului auricular. Otita externa este insotita de o durere intensa, initial sub forma de junghi, care se continua cu dureri mari, noaptea, in special, chiar si la atingerea pavilionului urechii. Alte simptome sunt infundarea urechii, scaderea auzului, tumefierea zonelor vecine sau secretii purulente din conductul auditiv extern. Otita externa poate aparea dupa ce ati fost la piscina sau la mare, insa nu din cauza apei, ci din cauza umezelii. Umezeala din conduct macereaza pielea, favorizand inmultirea bacteriilor si ciupercilor “colocatare”. De cele mai multe ori, in cazul unei otite externe, starea generala este buna fara febra sau frisoane, doar cu disconfortul local evident.

3. Dermatita atopica

Persoanele care au probleme cu pielea, din pricina caldurii si a uscaciunii aerului, precum si din cauza substantelor chimice din piscine, pot suferi de agravari ale simptomelor de dermatita. Pielea se irita, se umfla si apare senzatia de mancarime. O buna hidratare a pielii si cateva antihistaminice pot rezolva problema. Daca situatia nu se remediaza, consultati medicul.

Furunculele pot aparea si ele vara, ca urmare a infectiei cu un stafilococ. Stafilococul este o bacteria ce se gaseste pe tegumente si care devine patogena in momentul in care intra in organism prin diverse leziuni ale pielii: taieturi, zgarieturi, intepaturi etc.

4. Infectii

Pe timpul verii pot aparea tot felul de infectii generatoare de febra si stari de rau. Cauzele pot fi diverse de la apa infestata, contaminarea alimentelor sau piscaturi de insecte infestate cu diverse boli. Pana si numele acestora sunt generatoare de frisoane: dizenterie, holera, febra tifoida, icter, enterocolita, febra dengue, malaria etc.
 

Citește integral pe sfatulparintilor.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web