Dorohoi News Logo

Dr. Oz: 3 legume care-şi păstrează proprietăţile şi atunci când sunt gătite

legume proprietati

O dietă bazată pe un consum ridicat de produse proaspete ar trebui să fie o prioritate pentru oricine. Dr. Oz te ajută să descoperi legumele care sunt mai sănătoase atunci când le găteşti!

Iată care sunt legumele cu o bogăţie de nutrienţi atunci când sunt prelucrate termic:

1. Spanacul


Chiar dacă şi spanacul crud este foarte sănătos pentru corp, trebuie să ştii că prin gătirea lui, calciul din conţinutul său devine mai uşor absorbabil de către organism. Spanacul este o sursă importantă de calciu care este esenţial pentru sănătatea oaselor, de aceea este recomandat să-l consumi atât crud în salate, dar şi fiert la abur.

Evită să-l fierbi în apă, deoarece îşi pierde din nutrienţi. Mai degrabă prepară-l la abur sau înăbuşit sub capac, dar fără să adaugi deloc apă. De asemenea, reţine că nu are nevoie de mai mult de 5 minute de preparare şi-l poţi asocia cu o bucată de peşte, carne slabă, quinoa, orez brun sau paste integrale.

2. Morcovii

Morcovii cruzi sau sucul proaspăt stors de morcovi sunt opţiuni numai bune pentru sănătatea ta.
Însă, ştiai că atunci când găteşti morcovii spălaţi bine şi nedecojiţi, aceştia eliberează mai mult betacaroten (vitamina A), esenţial pentru organism.

Aşadar, nu ezita să consumi supă-cremă de morcovi, sote-uri, ciorbe, pateuri combinate cu morcovi fierţi, dar şi sucuri proaspăt stoarse de morcovi, măr şi sfeclă roşie.

Integral pe eva.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web