Dorohoi News Logo

Ingredientul secret din bere şi îngheţată

Ingredientul din bere

În plin sezon estival, când berea şi îngheţata sunt la mare căutare, specialiştii dezvăluie faptul că unele dintre aceste produse conţin un colorant din extract de insecte.

Din corpul insectei dactylopius coccus (cunoscută în popor drept coşenilă) se extrage colorantul roşu - carmin sau roşu de coşenilă - numit şi E 120.

„Acesta se găseşte în iaurturile cu fructe, îngheţate, în unele mărci de bere, bitter, Campari, lichioruri, siropuri, în unele sucuri, unele mărci de ciocolată şi vin roşu, în dropsuri de culoare violet şi roşie, marţipan, cosmetice şi unele mezeluri şi medicamente. Pe lângă faptul că, după adăugarea acestui colorant, unele alimente de post îşi pierd această proprietate, E 120 are şi efecte nocive: poate provoca o serie de reacţii alergice, rinite, astm, erupţii cutanate până la şoc anafilactic. În plus, E 120 trebuie evitat şi de copiii hiperactivi, dar şi de suferinzii de Alzheimer şi Parkinson", explică nutriţionista Marie Vrânceanu, pentru ziarulring.ro.

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web