Dorohoi News Logo

Sfaturi ca să te aperi de ţânţari şi căpuşe. Află ce trebuie să faci!

tantar

O vară în care nu ştii să te aperi de ţânţari şi căpuşe, insecte care nu produc doar disconfort prin înţepăturile lor, ci şi potenţiale probleme grave de sănătate (vezi boala Lyme), este o vară pierdută.

Înarmează-te cu cele mai eficiente arme împotriva celor mai agasanţi musafiri ai sezonului cald şi uită de bubiţe, mâncărimi sau alte complicaţii produse de paraziţi.

Multe dintre metodele prin care poţi să te aperi de ţânţari şi căpuşe sunt ultra-cunoscute: spray-uri repelente, plase la geamuri şi haine vaporoase care să-ţi acopere cât mai multă piele la picnicuri. Dar dacă vrei cu adevărat să le opreşti atacurile, trebuie să le cunoşti slăbiciunile.

De pildă, le poţi tăia pofta de mâncare, consumând o lingură de oţet din mere şi cidru sau mult usturoi. Suplimentele de vitamina B1 pot ţine şi ele insectele la distanţă. Sfaturile de mai jos îţi vând câteva ponturi şi mai bune!

Spală-te cu săpun natural anti-insecte
O varietate incredibilă de esenţe naturale din plante cu efect repelent s-au dovedit eficiente în menţinerea insectelor la distanţă. Vizitează un body shop şi cumpără un săpun 100% natural, îmbunătăţit cu extracte din plante precum lămâiul, levănţica, muşcata roz sau busuiocul.

Spală-te cu acest săpun frumos parfumat de mai multe ori pe zi, pe tot corpul, mai ales când petreci mult timp în aer liber. Aroma de la suprafaţa pielii tale şi uleiurile volatile vor fi plăcute pentru cei din jur, dar un adevărat coşmar pentru ţânţari şi căpuşe.

Prepară un spray repelent homemade

Produsele repelente cu ingrediente chimice pot fi nocive şi pentru tine, nu doar pentru insecte. Aşadar, o strategie isteaţă ar fi să prepari acasă un spray repelent, din ingrediente naturale, inofensive pentru om, dar crude cu insectele pofticioase.

Amestecă 10-25 de picături de ulei esenţial din plante repelente (lavandă, muşcată, coriandru, mentă sau lămâie) cu două linguri de ulei vegetal şi o lingură de gel de aloe vera, într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine până la omogenizare şi pulverizează soluţia pe tot corpul şi pe haine.

Foloseşte cât mai des ventilatorul
Stiai că ventilatorul este o armă preţioasă în lupta cu ţânţarii? Un studiu publicat în New York Times a demonstrat că briza creată de ventilator ţine la distanţă insectele, nu doar din motivul evident (forţa aerului le împinge în afara razei de acţiune).
Tot acest aparat casnic reduce nivelul dioxodului de carbon din aer, gaz foarte atrăgător pentru insecte. În plus, el te răcoreşte şi te ajută să nu mai transpiri (o piele asudată este extrem de apetisantă pentru ţânţari). Detalii pe eva.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web