Dorohoi News Logo

Majoritatea dorohoienilor plecați în străinătate își fac investigațiile medicale la Spitalul Dorohoi

Spitalul Municipal Dorohoi

Ca in fiecare vara, românii din străinătate vin în concediu acasă, drept pentru care sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august aduce cozi atât la punctele de frontieră ale țării, pe străzile orașelor, în marile magazine, cât și la spitale.

Chiar dacă dorohoienii care vin acasă sunt mai puțini la număr, iar în portbagaje „se simte” criza, darurile nemaifiind atât de multe și de costisitoare ca în anii trecuți, aceștia vin totuși acasă. Distanța e mare, drumul obositor și cu toate acestea miile de kilometri străbătuți sunt dați uitării în momentul revederii rudelor și locurilor natale.

Pe lângă faptul că dorohoienii plecați să lucreze în diferite țări ale Europei sau chiar ale lumii, vin să se relaxeze pe meleagurile natale, aceștia îmbină utilul cu plăcutul. Mulți dintre cei care vin acasă în concediu, profită de acest lucru și își fac diferite analize medicale pentru ași verifica starea de sănătate.

Conform conducerii Spitalului Municipal Dorohoi, foarte multe persoane care își desfășoară activitatea în străinătate solicită diferite analize medicale în perioada verii.

„Nu pot aprecia cât de multe persoane sunt, însă vin mulți pentru a-și verifica starea de sănătate. Ținând cont că cei mai mulți sunt neasigurați, trebuie să își plătească investigațiile. Ei sunt dispuși să facă acest lucru și solicită în special investigații biologice, adică probe de sânge, ecograf, radiografii și multe altele. Aceste investigații se fac la cerere și sunt contracost. Astfel de lucruri se întâmplă predominant vara, când o parte din persoanele plecate în străinătate vin în concediu și își verifică starea de sănătate pentru următorul an.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web