Dorohoi News Logo

Nu amâna mersul la toaletă! La ce riscuri te expui când nu-ţi asculţi corpul

mersul la toaletă

O întâlnire de afaceri prelungită, o coadă lungă la magazinul din colţ sau pur şi simplu tipul de zi interminabilă care te face să uiţi de nevoile fiziologice sunt foarte nocive pentru organism. Fiecare dintre noi „s-a ţinut“ de multe ori şi din diverse motive, aşadar ştim cum este. Dar oare ştim şi ce putem păţi?

Dacă nu dăm ascultare organismului şi nevoilor sale, oare ce alte semnale ne-am învăţat să ignorăm? Mâncăm când ne e foame, bem când ne este sete, dormim atunci când suntem obosiţi sau ne întindem când corpul a amorţit. Însă, atunci când trebuie să ajungem la toaletă, de foarte multe ori intervine amânarea, ruşinea, uitarea şi chiar lenea.

O treabă mică, dar importantă

Uretrele, tuburile care se „hrănesc din fiecare rinichi şi se varsă în vezica urinară, nu au supape pentru a împiedica revărsarea surplusului. Rinichii funcţionează pe un sistem care implică o reţea delicată de capilare şi „tubuleţe“, iar excesul de lichid îi va face mult mai puţin eficienţi în filtrarea sângelui. Rinichii pot fi afectaţi de presiunea exercitată de vezica urinară. Zona cea mai supusă riscului este regiunea centrală de colectare a rinichilor, pelvisul renal şi calicele renale care se pot dilata şi da naştere bolii numite hidronefroză. Integral pe adevarul.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web