Dorohoi News Logo

Ce e mai puţin dăunător pentru sănătate, margarina sau untul?

unt

În timp ce unii specialişti susţin că margarina poate înlocui untul cel bogat în calorii, alţii susţin că „varianta de rezervă” este mai dăunătoare, din cauza conservanţilor pe care-i conţine.
Untul este foarte bogat în calorii. Consumat în exces, poate dăuna sănătăţii, în special inimii. Margarina candidează la “postul” de înlocuitor, însă modul de preparare a stârnit controverse în rândul medicilor: unii susţin că untul e mai bun decât margarina, în timp ce alţii vorbesc despre conţinut ridicat de colesterol, dar şi al conservanţilor şi aditivilor alimentari pe care-i conţine.
Atac la inimă

Untul colectează grăsimea din laptele de vacă, oaie sau bivoliţă şi are 82% grăsimi. Colesterolul şi grăsimile saturate pot afecta vasele de sânge.

„Dacă lactatele integrale, precum laptele şi iaurtul, sunt rele pentru vasele de sânge, untul e cel mai rău din acest punct de vedere. Dacă la copiii până la 10 ani nu e o problemă să mănânce cu moderaţie unt – care are vitamina D, bună pentru rahitism, pentru că sunt activi şi se arde colesterolul -, la adulţi e cea mai proastă alegere pentru sănătatea inimii”
, arată nutriţionistul Corina Zugravu. Integral pe doctorulzilei.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web