Dorohoi News Logo

Alternative pentru înlocuirea mezelurilor

mezeluri

Mezelurile fac parte din categoria „alimente culturale”, sau alimente pe care nicio altă ființă nu le mănâncă. Acestea sunt generate de imaginația omului și de cultura gastronomică a acestuia și, consumate în mod frecvent, ne distrug sănătatea.

„Aici e vorba de carnea, laptele, fructele și legumele chinuite în fel și chip, termic, în care se mai adaugă și E-uri, și sare, și zahăr. Alimentele culturale nu au corespondent în natură.”

Obezitatea, care a devenit epidemică la copii, e mult mai periculoasă decât la adulți și a fost decretată de curând de OMS drept boală cronică. Noi facem cel mai mare rău posibil când le dăm copiilor și nepoților noștri alimente culturale, moarte. Acestea trebuie contrabalansate cu legume, fructe, semințe, germeni și vlăstari.

Este de prisos să spun că celebrul pachețel cu mezel (eventual așezat între două felii de pâine albă unse, în prealabil, cu margarină) e o adevărată vedetă nu doar în rândul copiilor, ci și al adulților, care și-l prepara pentru a-l lua la serviciu.

Dar nu disperați! Există totuși alternative la mușchiul file sau pastrama de pui/curcan, plină de sare, zahăr, amidon și nitriți. Integral pe incomemagazine.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web