Dorohoi News Logo

Sfat pentru mamele care vor să alăpteze mai mult

alaptare

Rezultatele unui studiu recent au arătat că mamele care dorm în acelaşi pat cu bebeluşul sunt şi cele care alăptează pentru o perioadă mai lungă de timp.

Deşi cercetările anterioare au arătat că există o asociere între dormitul în acelaşi pat cu bebeluşul şi riscul de apariţie a sindromului de moarte subită a sugarului, cercetătorii spun că avantajele sunt mai mari decât riscurile.

O echipă de cercetători, condusă de Yi Huang, de la Universitatea din Maryland, SUA, au analizat datele de la un alt studiu la care au participat mai multe mame şi copii cu vârsta de până la un an.

După ce obiceiurile participanţilor au fost analizate, specialiştii au vrut să vadă dacă există o legătură între dormitul în acelaşi pat şi perioada de alăptare a bebeluşului.

Ţinând cont şi de alţi factori, precum vârsta mamei, educaţia sau statutul marital, cercetătorii au ajuns la concluzia că mamele care dorm în acelaşi pat cu bebeluşul reuşesc să alăpteze pentru o perioadă mai mare de timp. Continuare pe clicksanatate.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web