Dorohoi News Logo

Tratamente eficiente ca să scapi rapid de durerea în gât

durere de gat

Durerea în gât se numără printre motivele care îţi scad entuziasmul la venirea iernii. De regulă, senzaţiile neplacute la înghiţire sunt primul semn care anunţă instalarea unei răceli, de aceea este foarte important să intervii imediat ce resimţi acest simptom neplăcut.

Din fericire, o banală durere în gât nu te obligă să îţi faci o programare de urgenţă la medic. Poţi să iei singură măsuri acasă, apelând la câteva tratamente care te ajută să scapi rapid de disconfort. Ai mai jos 6 variante care s-au dovedit eficiente în combaterea durerilor în gât.

Gargara cu sare
Un tratament natural şi uşor de folosit este gargara cu apă călduţă în care dizolvi puţină sare. Această soluţie simplă reduce umflarea gâtului şi fluidifică mucusul, contribuind la eliminarea naturală a agenţilor iritanţi şi a bacteriilor.

Medicii recomandă de obicei dizolvarea unei jumătăţi de linguriţă de sare într-o cană de apă. Dacă gustul ţi se pare greu de suportat, poţi adăuga şi o linguriţă de miere, la fel de benefică în tratarea durerilor în gât.

Hidratarea intensă

Lichidele calde ajută la fluidizarea secreţiilor şi la atenuarea disconfortului provocat de un gât inflamat şi iritat. Ceaiul din plante, supa de pui sau limonada caldă cu miere sunt tratamente excelente în acest sens, furnizandu-ţi totodată şi vitamina C, cel mai puternic aliat al sistemului tău imunitar atunci când te afli pe cale sa răceşti.

Laptele cu scorţisoară

Întrucât laptele şi alte produse lactate stimulează producţia de mucus, gâtul tău mai bine lubrifiat va deveni rapid mult mai puţin dureros. Prepară-ţi o băutură specială, din 250 ml de lapte fierbinte, un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de miere si o jumătate de linguriţă de scorţisoară. Acest cocktail de ingrediente benefice gâtului tău este un tratament excelent antiiritant şi dezinflamator.

Infuziile din plante

O altă cale eficientă de a scăpa de durerile gâtului sunt infuziile din plante. Fierbe o oală mică de apă, adaugă muşetel, ghimbir sau ceai de lămâie, acoperă recipientul pentru 5 minute, apoi apleacă-te asupra lui şi inspiră aburii, acoperindu-ţi capul cu un prosop. Respiră adânc pe nas şi pe gură alternativ, timp de 5-10 minute. Repetă operaţiunea dacă este necesar.

În cazul în care durerea în gât persistă şi este însoţită şi de stări febrile, apelează la un consult medical de specialitate cât mai curând posibil. Sursa: eva.ro

 

DorohoiNews.ro



sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web