Sfecla roşie este un aliment foarte cunoscut mai ales în zona noastră – Europa de Est. Aici, sfecla roşie este un ingredient important pe care îl adăugăm în supe, ciorbe şi salate. Iată cel puţin trei motive pentru a consuma mai mult sfeclă roşie, bogată în vitamina C şi betaina.
Sfecla rosie este bogata in Vitamina C
S-a demonstrat ca sfecal rosie este o sursa importanta de vitamine, in special Vitamina C. Vitamina C este benefica in combaterea racelilor de sezon, ajutand la vindecare. De asemenea, consumul de alimente bogate in Vitamina C, asa cum este sfecla rosie ne ajuta sa prevenim alte afectiuni cum este scorbutul, care apare tocmai datorita lipsei de vitamina c in corp.
Sfecla rosie este foarte bogata in betaina
Betaina este un derivat al glicocolului, care se gaseste in multe plante, in special in sfecla de zahar. Betaina este un alt nutrient important pe care il contine si sfecla rosie. Acest nutreient este foarte important pentru santatea cardio-vasculara. Functia betainei este aceea de a reduce concentratia de homocistina din organism, o substanta care afecteaza vasele de sange, ducand la boli vasculare, atac de cord sau alte boli de inima. Ultimele studii au mai demonstrat faptul ca betaina este benefica pentru preventia bolilor de ficat. Citeşte mai mult pe garbo.ro