Dorohoi News Logo

Banala răceală poate da suprainfecţii

raceala_si_gripa

Simptomele unei simple viroze nu ar trebui să dureze mai mult de o săptămână, în mod normal. Tusea care persistă după dispariţia celorlalte manifestări ale răcelii şi durerea de urechi ori de cap pot semnala apariţia complicaţiilor.
   Medicii sunt cu toţii de acord când spun că o răceală durează o săptămână fără tratament şi şapte zile cu tratament. Adică, indiferent dacă luăm sau nu măsuri, perioada în care ne vom confrunta cu neplăcutele simptome ale răcelii este aceeaşi. Cu o condiţie însă, să avem sistemul imunitar puternic.
   Dacă avem imunitatea slăbită, iar organismul nu reuşeşte să lupte cu virusul care a cauzat răceala, banala răceală se poate complica, apărând suprainfecţiile, care se pot localiza la nivelul sinusurilor, al laringelui sau al urechilor, atrag atenţia specialiştii. Cei mai sensibili la acest tip de complicaţii sunt copiii, vârstnicii şi persoanele imunodeprimate, care suferă de alte afecţiuni asociate.
Otita, o problemă la copii
   În cazul adulţilor, răceala se complică rareori cu infecţia urechii. În cazul copiilor sub trei ani însă, acest risc este destul de crescut, deoarece structurile urechilor lor sunt încă slab dezvoltate. De fapt, între şase luni şi trei ani, orice copil suferă cel puţin un episod de otită. Responsabilă de apariţia complicaţiilor răcelii la nivelul urechii este un canal de 4 cm, numit trompa lui Eustache, care face legătura între nas şi urechi.

sursa: adevarul.ro
 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web