Dorohoi News Logo

Sănătatea părului tău și sănătatea organismului. Ce spune părul despre tine

par-frumos-sanatos

Unele boli afecteaza atat corpul, cat si parul. Iata un ghid care te va ajuta sa faci diferenta intre mituri si realitate, atunci cand vine vorba despre sanatatea parului tau si sanatatea organismului tau.

Par uscat, care se rupe usor
Anumite boli, precum sindromul Cushing – o tulburare a glandelor suprarenale, care cauzeaza producerea in exces a cortizolului -, hipotiroidismul pot conduce la uscarea firului de par, facandu-l casant. Insa deshidratarea parului si a scalpului mai poate fi produsa si de afectiune cronica inflamatorie a scalpului.

Par subtire, lins, uscat
Cosmeticele, instrumentele de styling, apa din piscine etc. pot duce la uscarea firului de par si la subtierea acestuia. In acelasi timp, insa, poate fi si un semnal de alarma care indica o tiroida lenesa, mai ales daca de la o vreme simti ca esti din ce in ce mai obosit, iti este frig constant, iei in greutate sau ai un puls scazut.

Caderea parului
Sunt cauze psihice – socuri, stres – sau fizice (febra, infectii, diabet) care conduc la pierderea temporara a catorva fire de par.  De asemenea, unele medicamente pot duce la caderea parului, precum si tulburarile glandei tiroide sau bolile autoimune.

In unele situatii, parul este afectat iremediabil. Acest lucru se intampla in cazul unor tulburari ale hormonilor, precum si in cazul unor boli grave. Sursa: sfatulparintilor.ro

DorohoiNews.ro

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Like”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

 

sanatate
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web